undefined

Hos oss hittar ni flera olika modeller av bussar.

undefined

Fakta om Optare Solo

  • Upp till 27 sittplatser
  • Upp till 5 rullstol
  • Stående passagerare
  • Flexibla byggnationer och layouter 

 

Solo står för "so low" vilket betyder "så låg"

En låggolvsbuss, välj mellan diesel, diesel hybrid eller el. 

Flexibelt byggnade enligt kundens önskemål om antal sittplatser, rullstolsplatser, barnvagnsplatser, dörrar, bagagehyllor etc. 

Vi bygger på ett beprövat koncept och fordonen har lång hållbarhet, de flesta från 1998 är ännu, i trafik.

 

Optare Solo SR är så pass bra, att vi kan hyra ut den. Vi står för service, däck och reparationer - så att du får full kontroll på din månadskostnad. 

Solo – i spetsen för lågentré

Ta själv en titt på Solos banbrytande design. Du märker snart att ingångssteget är lägre än på någon annan buss på vägarna, med en normal färdhöjd på bara 265 mm, och en ”nigning” som innebär att den kan sänkas till cirka 200 mm. Det finns till och med en utfällbar ramp för enklare, säkrare på- och avstigning för rullstolar eller barnvagnar.

Det finns ett stort antal sittplatser i den främre delen med lågt golv, så att de flesta passagerarna kommer dit utan att ta sig förbi några trappsteg. För att inte tala om den rymliga, komfortabla interiören. 

Vart du än vill åka – åker du med Solo

Oavsett om du är verksam på de livligaste stadsgatorna eller på de smalaste små landsvägarna, finns det en Solo som passar perfekt för dina behov.
Solo är hyllad för sin framstående design, sin moderna inbyggnadskonstruktion, den förträffliga pålitligheten och den renodlade dragningskraften på passagerarna. Den är enligt många den mest mångsidiga bussen på dagens vägar. Prisbelönta Solo har banat vägen för revolutionen med låggolv och lätt påstigning – och efter alla utvecklingar och utökningar av serien kommer den att vinna ännu fler lovord från både bussbolag, förare och passagerare i England, Holland, USA, Israel, Sverige och Danmark.

Vi kan också erbjuda drivlinor som t.ex. helelektriska utan utsläpp, hybrider, allt designat för att passa i samma utrymme som standarddieselaggregaten från Mercedes-Benz, Cummins.

 

Mercedes-Benz Sprinter

516 CDI Euro 6

MB Sprinter 516 kan fås i många utföranden samt med olika tillval och totalvikter. På dessa bygger vi allt från lyxutrustade och handikappanpassade turistbussar till komfortabla skolbussar för nordiskt klimat. Kapaciteten varierar, med upp till 19 passagerare beroende på antalet rullstolsplatser som önskas. 

Vi skräddarsyr byggnationslösningar för ert trafikbehov och lägger stor kraft på kvalitet, design och praktiska lösningar. Vi vill bidra med ett enkelt användande och ett kostnadseffektivt ägande. 

Denna buss har elektrisk dörröppnare, för enkel dörröppning och stängning från förarplatsen. Det finns också extra värmare, och golvvärme i passagerarutrymmet. 

Exempel på tillval: Alkolås, extraljus, frontbåge, extra inv. belysning, förvarningshyllor, AC etc. Har ni frågor eller funderingar, kontakta oss! 

Antal sittande passagerare, max: 19
Antal bältade passagerare, max: 19
Antal tillgängliga rullstolsplatser: 3

Vid 2 rullstolsplatser
Antal sittande passagerare: 12

Vid 3 rullstolsplatser
Antal sittande passagerare: 9

Senast inkomna fordon. 

Vi uppdaterar ständigt våra annonser via mascus, hittar du inte det du söker? Tveka inte att ringa oss på 0304 - 321 00.

För uppdatering om våra andra modeller vi erbjuder, se våra annonser i vänster spalten. Hittar du inte det du söker? Ring oss på 0304 - 321 00. 

Du har väl inte missat att vi har flera olika märken och modeller?

Vi har Autosan, Optare och CM mission.